Cruise naar de Noordkaap

Individuele reizen

Stap aan boord van de luxueuze Nieuw Statendam voor een 15-daagse ontdekkingscruise langs de Noorse fjorden tot aan de Noordkaap. Tijdens deze reis leer je Noorwegen in al haar facetten kennen, van de onvergetelijke fjorden tot de charmante steden. Maar daar houdt het niet op. We varen door tot boven de poolcirkel en gaan naar het meest noordelijke punt van Europa: de winderige Noordkaap. Op deze afgelegen plek, waar de kliffen abrupt in de oceaan eindigen, lijkt de beschaving o zo veraf. Op een heldere dag ervaar je hier ook het natuurlijke fenomeen van de middernachtzon, waarbij de zon zelfs ’s nachts niet ondergaat!

Aan boord van het schip zijn alle voorzieningen aanwezig om een ontspannen tijd te beleven. Er zijn tal van restaurants, een overdekt zwembad, verschillende bars, lounges en een theater met entertainende shows.

Vertrekdatum: 9 juni of 7 juli 2019
 
 

Jouw reisschema

Dag 1

Amsterdam

Optionele transfer vanuit België naar Amsterdam, gevolgd door de inscheping. Het schip vertrekt in de late namiddag.
 

Dag 2

Dag op zee

Verken de Nieuw Statendam tijdens deze dag op zee en ontdek alle faciliteiten aan boord.

 

Dag 3

Eidfjord & cruise door Hardangerfjord

Nabij Eidfjord vind je de spectaculaire waterval Vøringsfossen, één van de meest bezochte Noorse trekpleisters. In de namiddag vaart het schip langzaam door het Hardangerfjord. Zoek een mooi plaatsje op het dek, geef je ogen de kost en laat je betoveren door de magie van de fjorden.

 

Dag 4

Bergen

Ontdek Bergen, een stad vol geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum zal je oog onmiddellijk vallen op de kleurige pakhuizen langs de kade. Deze historische gebouwen van de Bryggenwijk zijn beschermd UNESCO-werelderfgoed en een populaire trekpleister.

 

Dag 5

Ålesund

De stadsberg Aksla is de bekendste attractie van Ålesund. Vanop de top heb je een fantastisch uitzicht op de stad, de prachtige eilandjes en de omliggende majestueuze bergen. Het stadscentrum staat bekend voor haar architectuur in Art Nouveaustijl.
 

Dag 6

Trondheim

Trondheim was vroeger de hoofdstad van de Vikingkoningen. Vandaag is het een bruisende universiteitsstad. Bekijk er de gotische kathedraal, het aartsbisschoppelijk paleis, of het middeleeuwse kasteel.

 

Dag 7

Dag op zee

Geniet voluit van de faciliteiten aan boord van het schip op deze dag op zee. 

Dag 8

Honningsvåg & cruise langs de Noordkaap

Honningsvåg is de meest noordelijke stad van het Europese vasteland. Vandaag zit je boven de poolcirkel en is het 24 uur licht, een fenomeen dat bekend staat als de middernachtzon.

 

Dag 9 tot 10

Dagen op zee

Ontspan aan boord van het schip tijdens twee dagen op zee.
 

Dag 11

Hellesylt & cruise door Geirangerfjord

Hellesylt ligt aan het bekende Geirangerfjord, één van de mooiste fjorden ter wereld. Hou je camera in de aanslag wanneer we langs de Zeven Zusters-waterval varen. Vanop bijna 250 meter hoog stort deze waterval zich langs 7 stromen naar beneden!
 

Dag 12

Flåm & cruise door Sognefjord

Diep verscholen in de kronkelende fjorden ligt het dorpje Flåm. Een absolute aanrader is om een rit te maken met de legendarische Flåm-spoorweg, één van de mooiste en steilste ritten ter wereld. Onderweg zie je kletterende watervallen, kabbelende rivieren, serene bossen en panoramische uitzichten over het fjord.

Dag 13

Haugesund

Haugesund is een middelgrote stad in het zuidwesten van Noorwegen. In het omliggende gebied zijn tal van mogelijkheden om de prachtige natuur te ervaren. Ten noorden van de stad ligt de Folgefonna-gletsjer en ten zuiden het Lysefjord met zijn bekende rotsformatie, de Preikestolen.
 

Dag 14

Dag op zee

Geniet van een rustige dag op zee terwijl het schip terugvaart naar Nederland.
 

Dag 15

Amsterdam

Ontbijt aan boord gevolgd door de ontscheping. Terugkeer naar België.
SelectTogether Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

2295

per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Cruise in volpension
  • Livemuziek in de bars en shows in het theater
  • Havengelden, BTW en Garantiefonds Reizen
  • excursies, verzekeringen, fooien, drankenpakket
  • Optioneel: Transfers vanuit België naar Amsterdam (heen/terug)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.