13-daagse rondreis door Ierland

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Een rondreis die je kennis laat maken met de afwisselende Ierse kust, de groene heuvels in het binnenland, de ongerepte Shannonvallei en met merkwaardige Ierse bouwsels uit alle eeuwen. Zoals koningsgraven, Keltische hoogkruisen, 1000 jaar oude ronde torens, rietgedekte huisjes en vrolijk beschilderde Pubs. Een afwisselende reis vol met hoogtepunten en Ierse cultuur waarbij de Ieren je een warm welkom heten.
 

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Vlucht Amsterdam/Brussel-Dublin met Aer Lingus. Avoca, Woodenbridge Hotel en Lodge. Ca. 90 km, 2 overnachtingen.

Door de Slieve Bloom Mountains rijd je naar het mooie beboste dal Vale of Avoca in de Wicklow Mountains. Maak een wandeling bij de Poulanass waterval of ga een dagje naar Dublin met zijn musea, winkels en gezellige Pubs.
Excursiemogelijkheden: Fietstocht Dublin, Freedom ticket, Merry Ploughboy Irish Music Pub (dag 2).

 

Dag 3

Waterford, Granville Hotel. Ca. 115 km, 1 overnachting.

Waterford is een stad aan de rivier de Suir en werd al in de negende eeuw gesticht door de Vikingen. Recent gevonden resten uit de Vikingtijd zijn te zien in het Waterford Museum of Treasures. Excursiemogelijkheden: Waterford Treasures.

Dag 4 tot 5

Glengarriff, Glengarriff Park Hotel. Ca. 235 km, 2 overnachtingen.

Via Cork volg je de kustroute naar Glengarriff, een idyllisch havenplaatsje ten noorden van Bantry. Van hieruit kan je Bantry House bezoeken en een tocht maken naar het tropische tuinen van Garnish Island. Excursiemogelijkheden: Zeehonden & Garnish Island (op dag 4 of 5).

Dag 6 tot 7

Killarney, Victoria House Hotel. Ca. 60 km, 2 overnachtingen.

Kies een route via de Ring of Kerry naar Killarney. Bezoek ook het ruige schiereiland met de merkwaardige bijenkorfhutten (clochans), waar vroeger kluizenaars in woonden. In Dingle Bay worden regelmatig dolfijnen gespot. Excursiemogelijkheden: Killarney Koets & Cruise (dag 7).

Dag 8

Ballyvaughan, Hylands Burren Hotel. Ca. 200 km, 2 overnachtingen.

Onderweg passeer je het mooie dorp Adare, de stad Limerick en Bunratty Castle. Je kan ook kiezen voor de veerpont bij Tarbert en de kustweg langs de Cliffs of Moher. Ballyvaughan ligt aan de rand van The Burren, een uniek natuurgebied met bijzondere bloemen, kalksteengrotten en veel prehistorische bezienswaardigheden. Excursiemogelijkheden: Boottocht naar Cliffs of Moher en/of Aran Islands (dag 8 of 9).

Dag 10 tot 11

Westport, Clew Bay Hotel. Ca. 145 km, 2 overnachtingen.

Na Galway kies je voor een mooie route door Connemara. Het met bloemen versierde, 18e eeuwse Westport doet erg Engels aan. Bezoek er het landgoed Westport House & Country Park. Voor de kust van Mayo liggen honderden eilandjes waar zeeotters, zeehonden en dolfijnen voorkomen. Excursiemogelijkheden: Killary Fjord & dolfijnen (dag 11).

Dag 12

Roscommon, Abbey Hotel. Ca. 100 km, 1 overnachting.

Via het landelijke Mayo, Knock en Strokestown rijd je naar Roscommon. Aan de hoofdstraat van Strokestown kun je het statige Strokestown House bezichtigen, één van de mooiste landhuizen van Ierland. Het herbergt ook een tentoonstelling over de grote hongersnood in de 19e eeuw.

Dag 13

Vlucht Dublin-Amsterdam/Brussel met Aer Lingus. Ca. 165 km.

Terugreis 
Buro ScanBrit (Ref. NIALL)
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

889

Prijs per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Retourvlucht Brussel/Amsterdam-Dublin met Aer Lingus o.b.v. Economy klasse (R-klasse met vertrek in de periodes 01/04 t/m 30/04 en 01/10 t/m 31/10 en T-klasse in de overige periodes) ·
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing ca. € 129 p.p
 • Eén stuk ruimbagage 20 kg
 • 12 x 24 uur autohuur cat. B met Hertz volgens voorwaarden
 • 12 nachten verblijf in een kamer met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt
 • CO2-compensatie van het vervoer
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Reisgids
 • Wegenkaart
 • Evt. brandstoftoeslag
 • Tol en evt. veerdiensten
 • Excursies.
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.