Fly & Drive Noord en Centraal Griekenland

Fly & Drive Noord en Centraal Griekenland

  • € 1020

  • per persoon, inclusief vluchten

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Noord en Centraal Griekenland omvatten minder bekende streken van het Griekse vasteland en zijn daarom minder in aanraking gekomen met het toerisme. In het westen vind je Epirus, geïsoleerd achter het Pindos gebergte, met hoofdstad Ioannina en de indrukwekkende Vikos kloof. Dit paradijs voor wandelaars zou volgens het Guiness book of Records de diepste kloof ter wereld zijn.  Centraler ligt de regio Thessalië met de indrukwekkende Meteora kloosters op de vele hoge rotsformaties. Om deze uitgestrekte streek op een optimale manier te ontdekken hebben wij voor jou een rondreis per huurwagen uitgewerkt.
 

Wat is een fly & drive?

Een fly and drive is een rondreis per huurwagen op een vliegbestemming.  Je neemt dus het vliegtuig tot op je vakantiebestemming en haalt daar je huurwagen op. Dit is de ideale manier om Griekenland op je eigen tempo te bezoeken. Het is niet alleen leuk om te cruisen langs de Griekse wegen, het is ook tof om overal te stoppen wanneer je dat zelf wilt.  Je bent niet verplicht om alles te bezoeken wat we in de programma’s vermelden, zie maar wat je wilt doen volgens je eigen interesses. Onze rondreizen worden door ons uitgestippeld volgens onze ervaring en de feedback van onze reizigers.  Uiteraard kan je die ook laten aanpassen naar eigen smaak.  We geven je hierbij graag persoonlijk advies.

Over deze rondreis

Het noorden van Griekenland is voor de meesten een grote onbekende. Nochtans heeft deze streek heel wat te bieden, zowel op cultureel als natuurlijk vlak. Thessaloniki is het start- en eindpunt van deze rondreis. In Epirus bevinden zich de Zagoria, 46 pittoreske dorpen verspreid over een bergachtig en bosrijk gebied. De regio wordt grotendeels ingenomen door het nationaal park Vikos-Aoös met de indrukwekkende Vikos kloof.

Bezoek zilverstad Ioannina met zijn oude kastro. Verblijf in het aangename vissersdorpje Parga aan zee. Van hieruit kan je excursies doen naar Sivota, de antieke site Dodoni en de nabijgelegen Ionische eilanden Corfu, Paxos en Antipaxos. Op de terugweg bezoek je de adembenemende kloosters van de Meteoren. Via de oostkust rijd je langs de bekende Olympus berg, de woonplaats van oppergod Zeus, terug naar Thessaloniki voor je terugvlucht.
 
Praktisch

Praktisch

Inbegrepen

  • Vlucht heen/terug Brussels Airlines op zondag, T-klasse, met 23 kg ruimbagage
  • 14 overnachtingen met ontbijt

Exclusief

  • Huurwagen
  • Entreegelden
  • Verzekeringen
  • Essential Greece

Fly & Drive Noord en Centraal Griekenland

Fly & Drive Noord en Centraal Griekenland

  • € 1020 per persoon, inclusief vluchten

Vraag een offerte aan
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair Lucia Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Provinciebaan 30
8880 Ledegem