Citytrip New York - Sofie

"In New York is altijd iets te doen"

Sofie Bovijn trok een week naar New York. In deze getuigenis deelt ze haar ervaringen met jou en verklapt ze wat je zeker moet weten als je een citytrip naar New York overweegt.

Het was echt heel tof.  We hebben enorm veel bezocht: Time Square, Madame Tussauds, Bryant Park, Grand Central Station, Empire State Building, Harbour Lights Cruise, Statue of Liberty- Ellis Island, 9/11 memorial museum, Central Park, het American Museum of Natural History, Rockefeller, Brooklyn Bridge, Wall Street, SoHo, High Line Park. Daarnaast kun je er ook musicals meepikken, naar de film gaan, winkelen,…in New York is echt dag en nacht iets te doen!
 

Wat moet je weten als je New York bezoekt?

Neem een New York City Pass
We hadden een New York City Pass gekocht, en daarmee konden we verschillende plaatsen bezoeken aan een verminderd tarief of lange wachtrijen vermijden. Dat zou ik iedereen aanraden. Je kunt kiezen tussen een pas van 3 of een van 5 dagen. Voor een vast bedrag biedt het inkom in meer dan 80 bezienswaardigheden, en korting in verschillende winkelcentra, restaurants en theaters. Je krijgt er een handige gids bij met een plannetje en uitleg over waar je recht op hebt. Je kunt deze pas kopen op de toeristische dienst. 

Bezoek het museum van 9/11:
Het monument van 9/11 is een soort fontein op de plaats waar vroeger de Twin Towers stonden.  Daar vlak bij is een museum aangelegd waar de sfeer van de gebeurtenissen is vastgelegd. Als je daar staat tussen de restanten van de lift en de brandweerwagens dan is dat toch wel pakkend. Zeker een aanrader om eens te bezoeken.

Bekijk de skyline vanop het water: 
We hebben ook de Harbour Lights Cruise gedaan. Dat is een boottocht van twee uur waarbij je de skyline kon zien vanop het water. Ondertussen kregen we uitleg van een gids. Dat was leuk want hij was duidelijk een echte New Yorker: hij rammelde geen voorgestudeerde tekst af maar vertelde echt vanuit zijn eigen ervaringen. De cruise gaat ’s avonds door,  maar bestel overdag al je ticket aan de pier nabij Hudson River.

Ontdek Central Park per fiets: We hebben fietsen gehuurd en dat was echt een goed idee. De fiets is ideaal om Central Park te verkennen. Het park is te groot om helemaal te voet te doorkruisen en het is heerlijk met de fiets. Je kunt de fiets ook gebruiken in de stad, maar let daar wel op: in de stad geldt de wet van de sterkste. Het is niet zoals in België waar de zwakste weggebruiker altijd voorrang heeft, dus kijk zeker goed uit.
 

Bezoek het Vrijheidsbeeld ‘s ochtends:
Uiteraard kon het Vrijheidsbeeld niet om ons lijstje ontbreken. Als je dat wil bezoeken, vertrek je best zo vroeg mogelijk als je niet opgepropt wil zitten. Hoe later je komt, hoe drukker het is. Je vaart naar het Vrijheidsbeeld en krijgt dan ook de kans om het immigratiemuseum van Ellis Island te bezoeken. Dat laatste vond ik persoonlijk iets minder interessant.
 

Maak je geen zorgen over het ontbijt:
In België zijn we gewend dat een hotel standaard ook een ontbijtformule aanbiedt. In Amerika is dat veel minder de gewoonte. Wij maakten ons dan ook een beetje zorgen op voorhand. Wat moesten we eten? Maar onze vrees was onterecht. Op elke hoek kun je wel een diner of eethuis vinden waar ze voor een redelijke prijs een heerlijk ontbijt serveren.

Hop on/ hop off is niet nodig:
Je hoeft niet de dure hop on/hop off bus te nemen als je dat niet wil. Je hebt meer vrijheid als je alles te voet of met de fiets doet. Grotere afstanden kun je gemakkelijk met de metro doen. Koop een meer-rittenkaart, dat is het gemakkelijkste. Of neem eens een echte Yellow Cab!
 

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Sofie?
Wil je ook graag op citytrip naar the city that never sleeps?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.