Cuba op het ritme van merengue en salsa

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

In Cuba speelt muziek een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Op elke straathoek hoor je wel een deuntje. Zorgeloos zingende Cubanen, of het warme krakende geluid van een oude radio uit een huis of winkeltje. En waar muziek is, wordt ook gedanst. Geen verlegen moves op de dansvloer, maar onvervalste Cubaanse passie.

Op deze rondreis kan ook jij jezelf uitleven op de dansvloer, want er staat een salsa les op het programma. Vervolgens doe je nog wat inspiratie op tijdens een dansspektakel in Casa de la Musica in Trinidad, waarna het jouw beurt om de show te stelen op het zwoele ritme van de salsa.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Havana

Aankomst in Havana. Onthaal en transfer naar het hotel. Je checkt in en overnacht in het hotel Beltran de Santa Cruz.
 

Dag 2

Havana Vieja

Na het ontbijt vertrek je op stadsbezoek. Je gaat met de Cocotaxi naar de Plaza de la Revolución, door de wijk van El Vedado, het kerkhof van Colon en de Afrocubaanse wijk. Middagmaal in een lokaal restaurant. Daarna wandel je door Havana Vieja, langs de belangrijkste plaatsen, de Plaza San Francisco, Plaza Catedral, de Plaza Vieja,… In de namiddag neem je een transfer richting de "Amerika Theater", waar je geniet van een salsa-les met een privéinstructeur.
 

Dag 3

Havana - People To People Excursion

Vandaag bezoek je samen met een ervaren gids enkele dagdagelijkse zaken, zoals een cubaanse staatswinkel, een lokale markt, een dokterskabinet,... tijdens de middag schuif je aan bij een Cubaans gezin om samen een typisch middagmaal te koken en te eten. Daarna gaat je tocht als een echte local verder. Na de middag haal je ook je huurwagen op.
 

Dag 4

Havana – Las Terrazas – Viñales

Na het ontbijt vertrek je met de huurwagen naar het uiterste westen van het eiland, de provincie van Pinar del Rio. Je kan de biosfeer van Las Terrazas bezoeken onderweg. Las Terrazas, in de Sierra del Rosario, is een kleine bergketen waar de meeste endemische diersoorten van het eiland teruggevonden worden. Vrije lunch in een lokaal restaurant. Daarna rij je verder naar de mooiste streek van Cuba, de tabaksstreek van Viñales. Overnachting in het hotel Los Jasmines.

Dag 5

Viñales - Finca Hector Luis Prieto

Je hebt vandaag een volledige dag om de tabaksstreek te ontdekken. Je bezoekt de sigarenfabriek Finca Hector Luis Preito, waar de legendarische sigaren vervaardigd worden. Hector Prieto staat bekend in Cuba als één van de beste sigarenrollers van het land en heeft al meerdere prijzen gewonnen. Lunch in het lokaal restaurant Quemado de Rubi. In de namiddag bezoek je een Escogida en Despalillo, de plaats waar de tabaksbladeren worden geselecteerd en gedroogd.
 

Dag 6

Vinales – Cayo Jutias - Vinales

Je vertrekt na het ontbijt met de huurwagen voor een hele dag naar Cayo Jutias. Hier kan je snorkelen en zwemmen in het idyllische en kristalheldere water van de Caraibische zee. Terugkeer naar Viñales en overnachting in het hotel Los Jasmines.
 

Dag 7

Vinales – Playa Larga - Cienfuegos

Vandaag rij je weer richting het centrum van het eiland. Onderweg kan je stoppen bij een krokodillenboerderij of de uitwijking maken naar de Varkensbaai. Je bestemming is de monumentale stad Cienfuegos met zijn brede boulevards en grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in de Villa Lagarto.
 

Dag 8

Cienfuegos

Na het ontbijt maak je een tour van Cienfuegos. Je wandelt in La Guira en maakt een boottocht in de Laguna van Guanaroca. Daarna neem je een transfer naar Pasacaballo, en van daaruit per boot naar Punta Jagua, voor een bezoek aan de Castillo de Jagua. Lunch in het lokaal restaurant «La Casa del Pescador». Na de middag keer je terug naar het moderne gedeelte van de stad. In de Palacio del Valle kan je van een heerlijke cocktail genieten. Overnachting in de Villa Lagarto.
 

Dag 9

Cienfuegos – Topes De Collantes – Trinidad

Je rijdt vandaag naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. Je vertrekt richting de Sierra de Escambray, de centrale bergketen van Cuba, richting Topes de Collantes, een prachtig natuurgebied met verscheidene soorten inheemse orchideeën, varens, watervallen, grotten. Hier zijn er verschillende wandelmogelijkheden en de natuurlijke zwembaden vormen een ideale plek voor een verfrissende duik. Verderzetting naar Trinidad en overnachting in een casa particular.
 

Dag 10

Trinidad - Vallei Suikermolens

Vandaag maak je een vrij bezoek aan het meest pittoreske stadje van Cuba, Trinidad, werelderfgoed van Unesco! De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en had zijn rijkdom te danken aan de bloei van de suikerindustrie. Daarna ga je naar de vallei van de suikermolens. Je eindigt je tocht aan de Hacienda Iznaga met zijn opmerkelijke slaventoren.
 

Dag 11

Trinidad – Santa Clara - Remedios

Je gaat naar Santa Clara, de stad waar Che Guevarra zijn grote overwinning behaalde op de troepen van Batista. Hier werd “Che” ook begraven. Hier kan je het mausoleum en museum van Che Guevara bezoeken. Daarna gaat de tocht verder naar Remedios. Overnachting in een casa particular.
 

Dag 12

Remedios

Je maakt een dagexcursie in Remedios. In de voormiddag is een wandeling voorzien om het historische centrum te ontdekken. Je bezoekt de suikerfabriek Marcelo Salado met een lokaal vervoermiddel, dat eindigt met het proeven van een "Guarapo", een typisch Cubaans drankje. Terugkeer per stoomtrein naar het station van Remedios. Je luncht in een lokaal restaurant in de stad. In de nammiddag fiets je in de buitenwijken van Remedios en bezoek je het atelier van Las Parrandas.
 

Dag 13

Remedios – Matanzas - Havana

Je keert terug naar Havana, met een stop in San Miguel de los Baños om de Finca Coincidencia, een Cubaanse ecologische boerderij, te bezoeken om meer te weten te komen over te typische groenten en fruit van het eiland. Daarna ga je naar Matanzas. Hier kan je zwemmen in de cenotes Saturno of Bellamar. In Havana breng je de huurwagen terug. Overnachting in het hotel Beltran de Santa Cruz.
 

Dag 14

Havana - Arte Del Barrio

Deze ochtend bezoek je de artistieke districten van de hoofdstad. Vertrek met je gids vanuit het hotel om je tour te beginnen met een grafische ontwerpstudio op de Plaza de la Cathedral. Daarna breng je een bezoek aan 2 schilder- en beeldhouwwerkplaatsen in het oude centrum. Je passeert ook de kappersstraat en een gemeenschapsproject. Lunch in restaurant Le Figaro. In de namiddag, neem je een transfer naar de luchthaven van Havana.
 
Sudamerica Tours
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1720

per persoon, exclusief vluchten
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Transfers van de luchthaven/hotel
 • Bijstand van een plaatselijke gids (Engels) in privé
 • Uitstappen vermeld in het programma vergezeld door een privégids (Engels)
 • Huurwagen, type Geely CK met een ongelimiteerd aantal kilometers (exclusief verzekeringen) van dag 3(s’avonds) tot dag 13
 • Verblijf in het hotel (of evenwaardig)
 • Ontbijt
 • Vermelde maaltijden (middagmaal op dag 2, 3, 5, 8, 12 en 14)
 • Een gedetailleerde reisgids
 • Intercontinentale vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Toeristische kaart of visum voor Cuba
 • Dranken en de persoonlijke uitgaven
 • Verzekering voor de huurwagen
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.