Best of Cuba: 8-daagse rondreis met huurwagen

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Jouw reisschema

Dag 1

Dag 1: Varadero - Havana (119 KM)

Aankomst op de luchthaven van Varadero. Vrije avond, om eventueel langs de Malécon, de promenade langs het water, te flaneren.
 

Dag 2

Dag 2: Havana

Na het ontbijt kun je op stadsrondrit in oud en nieuw Havana. Bezoek de omgeving van het Parque Central met het Capitool, Hemingway’s vaste stekje ‘Bar El Floridita’ en het Palacio de Artisania, een ideale shoppingplaats. Bezoek het stadsmuseum, het museum van de ‘Havana Club’ rum en de begraafplaats van Colón. In oud Havana bezoek je onder andere het Plaza de Armas en Plaza San Franciso de Asís. Om de dag af te sluiten is de befaamde Tropicana-show een aanrader.
 

Dag 3

Dag 3: Havana - Vallei van Viñales – Havana

Vandaag kun je naar de Vallei van Viñales, het centrum van de wereldberoemde tabak. Een bezoek aan een sigaren- en rumfabriek mag ook niet ontbreken. Geniet van een cocktail bij het uitzichtspunt Los Jazmines, bezichtig de Mural de la Prehistoria (gigantische rotsschildering) en maak een boottochtje in de ‘Grot van de Indiaan’.
 

Dag 4

Dag 4: Havana-Cienfuegos (233 km)

Tijdens de rit naar Cienfuegos, maak je kennis met het afwisselende landschap van Cuba. Onderweg kan je halt houden aan het nationaal park Montemar in Ciénaga de Zapata. Spot krokodillen in het grootste moeras van de Caraïben. Daarna kan je tot rust komen in het recreatiegebied van Punta Perdiz. Neem een duik of snorkel wat in het kristalheldere water van de Caribische Zee, voor je verder gaat naar Cienfuegos.

Dag 5

Dag 5: Cienfuegos-Trinidad

Na het ontbijt heb je tijd om het oude centrum van Cienfuegos te bewonderen. Breng een bezoekje aan het Parque Central en het Palacio del Valle. Daarna ga je naar Trinidad, Unesco werelderfgoed. Bewonder de koloniale architectuur in het autovrije centrum en ga iets drinken in de Canchánchara bar. Ook ‘s avonds vormt Trinidad het decor voor een sfeervolle avond! Als de live bands zich nestelen op de trappen van Casa de la Música en iedereen spontaan begint te dansen, weet je dat je in het echte Cuba bent beland.
 

Dag 6

Dag 6: Trinidad

Trek erop uit in het prachtige natuurgebied van Topes de Collantes. Ga op avontuur in het hart van het Escambray gebergte. Een rit in een 6x6 en een wandeling langs de Guanayara rivier behoren tot de mogelijkheden (op voorhand te reserveren). Vergeet je waterschoenen en zwemgerei niet!
 

Dag 7

Dag 7: Trinidad- Sancti Spiritus - Santa Clara

Vandaag trek je naar Sancti Spiritus. Onderweg kan je een tussenstop maken in de Valle de Los Ingenios. Eenmaal aangekomen in Sancti Spiritus, kan je dit pittoreske stadje te voet verkennen. ‘s Middags ga je verder naar Santa Clara, de eerste stad die door de revolutionairen werd ingenomen. Hier kan je o.a. het mausoleum van Ché Guevara bezoeken.
 

Dag 8

Dag 8: Santa Clara-Varadero

Vertrek naar Varadero. Onderweg kan je eventueel nog een tussenstop maken aan de Fiesta Campesina boerderij. Daarna reis je door naar Varadero, waar je optioneel nog een paar dagen rustvakantie aan de turkoois blauwe zee kunt toevoegen in een hotel naar keuze, vooraleer je weer naar huis terugkeert.
 
TUI
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

506

vanafprijs per persoon, exclusief vluchten
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Huurwagen à er kan ook een privé-chauffeur geregeld worden: zo verken je Cuba nog steeds op eigen tempo maar in het gezelschap van een echte Cubano.
  • 7 overnachtingen op basis van kamer & ontbijt
  • Vluchten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.